Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس یازدهم، سال گذشته کمیسیون مشترکی برگرفته از کمیسیون‌های فرهنگی، بهداشت، اجتماعی، برنامه و بودجه، اقتصادی، کشاورزی، عمران و امنیت ملی و سیاست خارجی تشکیل داد تا این طرح را با عنوان جدید طرح «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» به سرانجام برساند اما این طرح چه راهبردی را پیگیری می کند؟

به گزارش برنا؛ معضل پیری جمعیت، معضلی که در سال‌های اخیر بیش از هرچیزی مورد اهمیت قرار گرفته است و رهبر معظم انقلاب بر این موضوع همواره تاکیدات بسیاری نیز داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  با تغییر سیاست‌های جمعیتی کشور خلأ یک پشتوانه قانونی برای فراهم آوردن زمینه‌های تحقق معضل جمعیت بیش از پیش احساس می‌شد و طرح‌ها و پیشنهادات مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیچ کدام نتوانستند در قامت قانون ظاهر شوند و در حوزه حمایت از خانواده‌ها برای فرزندآوری تأثیرگذار باشند.

طبق آمار‌های مجامع بین‌المللی، ایران سریع‌ترین افت نرخ رشد جمعیت را دارد و طی ۲۰ سال آینده، کشور ما پیر‌ترین کشور جهان خواهد بود اما خوشبختانه هنوز پنجره جمعیتی در کشورمان باز است و در صورت قانونگذاری و سیاست‌گذاری درست می‌توان از فرصت ۵ تا ۱۰ ساله باز بودن پنجره جمعیتی استفاده کرد و مانع از سقوط کشور به سیاه‌چاله جمعیتی شد. پیش از این شاهد مشوق‌های اقتصادی بودیم که هیچکدام تبدیل به قانون نشده بود و در حد طرح‌هایی موقتی همچون طرح آتیه نوزادان و هدیه یک‌میلیون تومانی دولت به تازه‌متولدها، مدت کوتاهی اجرایی و سپس به فراموشی سپرده شد.

طرح جامع «جمعیت و تعالی خانواده» از سال ۹۲ در کمیسیون‌های مختلف مجلس مطرح شد، اما به سرانجام نرسید. مجلس یازدهم، سال گذشته کمیسیون مشترکی برگرفته از کمیسیون‌های فرهنگی، بهداشت، اجتماعی، برنامه و بودجه، اقتصادی، کشاورزی، عمران و امنیت ملی و سیاست خارجی تشکیل داد تا این طرح را با عنوان جدید طرح «جوانی جمعیت و تعالی خانواده» به سرانجام برساند. در اواخر سال 99 نیز  طرح «جمعیت و تعالی خانواده» است با اکثریت آرا برای اجرای آزمایشی به مدت هفت سال تصویب کردند.

جزئیات طرح جمعیت و تعالی خانواده

زهره سادات لاجوردی عضو کمیسیون جمعیت و تعالی خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا، درباره طرح جمعیت و تعالی خانواده، گفت: طرح جمعیت مصوبه شورای نگهبان را دریافت کرد و به مجلس نیز ابلاغ شد. متاسفانه از لحاظ رشد جمعیت در شرایط بحرانی قرار داریم و سال‌ها قرار بود مجلس در این حوزه ورود کند اما مجلس دوره قبل اقدام به خصوصی در این زمینه انجام نداده بود، به همین جهت کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم اولویت را موضوع جمعیت قرار داد و بعد از حدود یکسال طرح جوانی جمعیت آماده شد.

او افزود: این طرح 74 ماده دارد و شامل بخش‌های فرهنگی، اشتغال، تسهیلات و مشوق‌ها، حمایت از زوجین آستانه ازدواج، درمان زوجین نابارور و ... است و هر کدام از این موارد ماده‌های مختلفی است به عنوان مثال در سر فصل حمایت از خانواده که شامل حمایت از مادران در دوران شیردهی، حمایت از خانواده‌های چندقلوها و دارای 3 فرزند و بیشتر است که برنامه‌هایی برای آن تعریف شده است.

لاجوردی ادامه داد: به عنوان نمونه در ماده 11 این قانون برای تولد هر فرزند پرداخت یک میلیون تومان برای سرمایه گذاری در بورس پیش بینی شده است. در ماده دیگر این قانون تسهیلات خرید مسکن 25 درصد افزایش یافته است، اعطای تسهیلات قرض الحسنه با تولد هر فرزند به خانواده‌ها و... از دیگر مواد حمایتی این قانون است.

عضو کمیسیون جمعیت و تعالی خانواده بیان کرد: برای تولد فرزند سوم که از سال 1400 به دنیا می‌آید، مواد مختلفی برای حمایت از این خانواده‌ها در نظر گرفته شده است به عنوان نمونه تامین زمین و واحد مسکونی با قیمت تمام شده به خانواده‌ها و دو سال نیز تنفس برای بازپرداخت این تسهیلات وجود دارد که 8 سال نیز پرداخت اقساط زمان می‌برد البته این شامل شهرهایی است که جمعیت کمتری دارند.

او گفت: برای خانواده‌های کم فرزند، افزایش کمک هزینه اولاد مدنظر قرار گرفته است. در بحث ناباروری حمایت‌هایی صورت می‌گیرد و هزینه‌های ناباروری تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد تا با هزینه کم درمان شوند.

لاجوردی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ضمانت اجرایی در این طرح درنظر گرفته شده است؟ تصریح کرد: ضمانت‌های اجرایی خوبی در خود این طرح پیش بینی شده و اگر دستگاه های متولی اجرا نکنند توبیخ‌هایی در نظر گرفته شده است.

عضو کمیسیون جمعیت و تعالی خانواده افزود: دولت سیزدهم در اجرای این قانون مصمم است و طی ملاقات‌هایی را اعضای دولت و معاون اول رئیس جمهور آقای مخبر داشتیم، کاملا طرح را قبول دارند و آمادگی زیادی در اجرای این طرح دارند.

سبک زندگی جوانان را تغییر دهید

البته برخی از کارشناسان به این طرح نیز انتقاداتی داشتند و معتقدند که تنها سیاست‌های تشویقی به معضل جمعیت و فرزندآوری کمک نمی‌کند پژوهشگر حوزه جمعیت در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا، گفت: دولت و مجلس برای رفع معضل جمعیت باید از سیاست‌های غیر مستقیم خودداری و سیاست های مستقیم را دنبال کند اگر قرار است سیاست های تشویقی هم باشد در حد حرف نباشد. برای رفع معضل جمعیت باید نگرش مردم را تغییر دهیم همچنین باید زمینه اشتغال جوانان را فراهم کنیم و تفکر رایانه ای نسبت به معضل جمعیت خوب نیست وقتی مشکل اشتغال جوانان رفع شود هم ازدواج می‌کنند و هم فرزند به دنیا می آورند.

او افزود: صرفا تمرکز بر سیاست های تشویقی جوابگو نیست باید نگرش مردم را نسبت به فرزندآوری تغییر دهیم و به نوعی فرهنگسازی کنیم چه بسا خانواده‌های ماهانه درآمد خوبی دارند اما تک فرزند هستند اینجا که دیگر مشکل مالی مانع فرزندآوری نشده بلکه نگرش مردم اشتباه است که باید آن تغییر کند.

این کارشناس حوزه جمعیت بیان کرد: سیاست های تشویقی در خوشبینانه ترین حالت، در 5 سال اول 15 درصد تاثیر گذار است بعد از آن تاثیرگذاریشان به 8 درصد نیز می رسد به همین جهت باید نگرش جوانان را به ازدواج و فرزندآوری تغییر دهیم و باید جوانان را از لحاظ علمی به سمتی سوق دهیم که از دنیای فردگرایانه خارج شوند و ازدواج کنند همچنین فرزند نیز امید به زندگی را افزایش می‌دهد و هرکسی که فرزند داشته باشد والدین کمتر مبتلا به مشکلاتی مانند افسردگی می شوند.

پژهان ادامه داد: این سیاست های تشویقی بعد از 13 سال به سرانجام رسید اما مسئله جمعیت عمیق تر است و باید با رویکردهای مختلف به آن نگاه کنیم سبک زندگی جوانان تغییر کرده است در دنیا برای سبک زندگی جوانانشان کارهای زیادی انجام شده که یکی از آن سیاست های تشویقی است اما ما فقط به دنبال سیاست های تشویقی هستیم. 

او تصریح کرد: مشکل جمعیت فقط معطوف به باروری نیست بخشی از مشکلات جمعیت، مربوط به مهاجرت می شود و باید برای جلوگیری از مهاجرت ها نیز اقداماتی صورت گیرد اینکه جوانان در سن باروری از کشور می روند خطرآفرین است باید شرایطی در کشور مهیا کنیم که جلوی مهاجرت جوانان گرفته شود و قصد خروج از کشور را نداشته باشند.

قوانین ازدواج در کشور ما باید تغییر کند

نیره توکلی پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا، گفت: تشویق‌هایی که به منظور فرزندآوری قرار است لحاظ شود باید به صورتی باشد که بتواند جوانان را به این سمت سوق دهد اینکه پاداش‌های اندک و کوتاه مدت را در نظر داشته باشیم جوابگو نیست.

او افزود: اگر می‌خواهیم حمایت‌های بلند مدت و اساسی صورت گیرد باید بر روی قوانین ازدواج نیز تجدید نظر کنیم و عدالت جنسیتی برقرار شود تا زن و مرد بتوانند تصمیم به ازدواج بگیرند. قوانین ازدواج در کشور ما باید تغییر کند تا جوانان بتوانند ازدواج کنند.

توکلی با اشاره به اینکه پاداش‌های جزئی در تشویق زوجین به فرزندآوری به تنهایی پاسخگو نیست، ادامه داد: باید به حقوق افراد در ازدواج اهمیت دهیم تا جوانان ترغیب به ازدواج شوند.

تغییر نگرش در کنار سیاست های تشویقی

قانون جوانی جمعیت از سوی شورای نگهبان تایید و قرار است در روزهای آتی توسط مجلس به دولت ابلاغ شود در این قانون سیاست‌های تشویقی برای زوجین در نظر گرفته شده که می‌تواند قدم موثری در حوزه فرزندآوری باشد اما این را نباید نادیده گرفت تنها مشکل اساسی جوان امروز برای ازدواج نکردن و یا فرزندی را متولد نکردن مسائل مالی نیست سبک زندگی جوانان ما امروزه تغییر پیدا کرده و نگرش جوانان دیگر به سوی تشکیل هرچه سریعتر خانواده نیست بلکه به دنبال اهداف دیگری در زندگیشان هستند. حالا که این قانون قرار است به زودی توسط دولت اجرا شود باید به مسئله تغییر در نگرش جوانان و اهمیت به سبک زندگی جدید جوان امروز توجه کرد و در کنار این سیاست‌های تشویقی نگرش جوانان را به ازدواج و فرزندآوری بهبود بخشیم تا بتوانیم در این حوزه موفق تر عمل کنیم هستند جوانانی که مشکل مالی ندارند و این سیاست‌ها دردی از آنها دوا نمی‌کند اما ترس تولد فرزند مانع فرزندآوری این زوجین شده است که نباید چنین موضوعاتی را نادیده بگیریم. 

انتهای پیام/۵

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رهبر معظم انقلاب مجلس شورای عالی انقلاب قانون ایران رشد جهان دولت امنیت ملی سیاست خارجی خانواده شورای نگهبان درمان تولد سرمایه گذاری مسکن قرض الحسنه زمین تنفس پوشش معاون اول رئیس جمهور اشتغال ازدواج درآمد والدین افسردگی سبک زندگی مشکلات مهاجرت زنان زن و مرد حقوق رشد جمعیت نرخ رشد جمعیت قانون جمعیت جمعیت و تعالی خانواده سبک زندگی جوانان سیاست های تشویقی نظر گرفته شده جوانی جمعیت نگرش جوانان خانواده ها معضل جمعیت طرح جمعیت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو

همشهری آنلاین_ فتانه احدی: کارش جست‌وجوی تولد در میان مرگ‌های تلخ است. همه تلاشش این است که مرگ یک بیمار مرگ مغزی، بی‌نتیجه نماند و اعضای بدن او بتوانند جان بیماران نیازمند را نجات دهند. این کار هر چند شیرین اما سخت و نفس‌گیر است. خصوصا اینکه آن‌سوی ماجرا، خانواده‌ای است که عزیزی را از دست داده و داغ بزرگی را تحمل می‌کند. در میان همین اشک‌هاست که یک زندگی تازه، فرصت دوباره نفس کشیدن و لبخند به زندگی متولد می‌شوند و با اهدای عضو یک بیمار مرگ مغزی، فردی از مرگ نجات می‌یابد. اتفاقی که افرادی نظیر دکتر محسن همتی آن را هدایت می‌کنند.

دکتر محسن همتی

محسن همتی، کوردیناتور ارشد یا همان هماهنگ‌کننده تیم پیوند اعضا است که طی ۱۵ سال اخیر در میان مرگ‌های تلخ به دنبال تولدهای دوباره است. وظیفه اصلی و سخت‌ترین قسمت کارش، گرفتن رضایت از خانواده‌ای است که عزیزش دچار مرگ مغزی شده تا برگه‌ای را که اجازه می‌دهد اعضای بدن او به بیماران نیازمند اهدا شود را امضا کند. او در گفت‌وگو با همشهری از جزئیات کارش و خاطرات تلخ و شیرینی که با آنها روبه‌رو شده می‌گوید.

تا حالا چند بار موفق شده‌اید که برای اهدای عضو یک بیمار مرگ مغزی رضایت بگیرید؟

تعداد زیادی بوده. معمولا ماهی۱۰ مرگ مغزی داریم که از این تعداد به طور میانگین موفق می‌شویم از خانواده ۴، ۵ نفرشان رضایت بگیریم.

خود شما شخصا موفق به گرفتن رضایت از چند نفر شده‌اید؟

حداقل ۲۰۰ نفر.

تلاش‌های شما با شکست هم مواجه شده؟

بله. چرا که فرهنگ‌ها و دیدگاه‌ها بسیار متفاوت است. بسیاری به اهدای عضو اعتقاد ندارند و اغلب می‌گویند ما دوست نداریم به مرده ما دست بزنید. حال آنکه در سوی دیگر تعداد زیادی بیمار در لیست انتظار هستند، اما خانواده بیمار مرگ مغزی رضایت نمی‌دهد. در نتیجه هم مرگ مغزی و هم فرد در لیست انتظار از دنیا می‌رود.

بیشترین افرادی که اهدای عضو انجام داده‌اند از کدام شهر بوده‌اند؟

نمی‌شود تقسیم بندی کرد اما در تهران این اتفاق راحت‌تر از شهرستان‌ها صورت می‌گیرد. در برخی از شهرستان‌ها سخت‌تر است و همچنان نیاز به فرهنگسازی دارد. در برخی استان‌ها که دارای خرده فرهنگ‌ها هستند، اهدای عضو هنوز جا نیفتاده است. با این وجود در همان‌ها هم نسبت به گذشته شرایط خیلی بهتر شده و میزان اهدای عضو در حال افزایش است.

بیشترین عضو که مورد نیاز بیماران نیازمند است، چیست؟

قلب، کلیه و کبد.

هنگامی که برای گرفتن رضایت می‌روید، داستان زندگی بیمار مرگ مغزی شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد؟

ما چند تا مورد داشتیم که رضایت‌گیری برای ما نیز به شدت، دردناک بود. یکی جوان ۲۰ ساله‌ای بود که در ایستگاه مترو دچار حادثه شده بود. او روز حادثه می‌خواست به محل کارش برود که ناگهان فردی خود را جلوی ریل قطار می‌اندازد، اما با نزدیک شدن قطار می‌ترسد و پشیمان می‌شود، این جوان برای نجات او به روی ریل می‌پرد، او را نجات می‌دهد اما در لحظات آخر که در حال نجات دادن جان خود بوده، سرش با قطار برخورد می‌کند و دچار مرگ مغزی می‌شود. رضایت گرفتن از مادر این جوان ۲۰ ساله بسیار برایم سخت بود.

مورد دوم نیز، خانواده ای برای تفریح به یکی از بوستان‌ها شهر می‌روند و یک بچه کوچک داشتند که در چاله ای می‌افتد. فردی که از آنجا رد می‌شد، کودک را نجات داد. چند روز بعد خانواده کودک نجات یافته برای تشکر از فرد ناجی، مهمانی‌ای برپا می‌کند. در پایان شب وقتی فرد ناجی قصد خروج از مهمانی را داشت متوجه می‌شود که کیف پولش را جا گذاشته است. همان کودکی که وی نجاتش داده بود، کیف پول را بر می‌دارد، از خانه بیرون می‌دود تا آن را به فرد ناجی برساند اما درست مقابل در حیاط، فرد ناجی بی‌آنکه متوجه کودک شود، با ماشین دنده‌عقب می‌گیرد و کودک را زیر گرفته و باعث مرگ مغزی شدن او می‌شود. واقعا رضایت گرفتن از خانواده کودک برای اهدای اعضای بدنش کار سختی بود.

اعضای بدن این دو نفر، چند نفر را نجات دادند؟

هر کدام ۴ نفر را نجات دادند.

کدام عضوشان اهدا شد؟

قلب کلیه و کبدشان.

آیا پیش آمده است که ا عضای بیمار مرگ مغزی به درد اهدا نخورد؟

بله، خیلی وقت‌ها. چون خانواده دیر رضایت می‌دهد، دیگر قلب و کلیه قابل استفاده نیست و فقط کبد را می‌توان استفاده کرد. هر چه بیمار بیشتر در بیمارستان بماند،ارگان کمتری اهدا می‌شود.

پس زمان در این عمل خیلی اهمیت دارد؟

بله بسیار حائز اهمیت است. ارگان‌ها باید در همان دقایق اولیه اهدا شود.

بهترین زمان برای اهدای عضو چقدر است؟

زمانی طلایی ۲۴ ساعت اولیه بهترین زمان اهدای عضو است.

چگونه عضو را برای اهدا انتخاب می‌کنید؟ آیا وجود بیماری می‌تواند از اهدا جلوگیری کند؟

بله. برای اهدای عضو حتما آزمایش‌های تخصصی و سونو گرافی انجام می‌شود.

آزمایشات چقدر طول می کشد تا شما برای اهدای عضور دست به کار شوید؟

معمولا ۱۲ تا ۲۴ ساعت. اگر قابلیت اهدا داشته باشد انجام می‌دهیم.

میانگین سنی بیماران مرگ مغزی چقدر است؟

در گذشته سن‌ها بیشتر بود اما الان کمتر شده است. معمولا ۳۰ تا ۴۰ سال است.

بیمار مرگ مغزی از چه نظر باید با اهدا شونده مطابق باشد؟

از لحاظ سن، قد، وزن، گروه خون و برخی از آیتم‌ها باید به هم نزدیک باشند.

آیا در سالهای اخیر اهدای عضو افزایش پیدا کردو شما می‌توانید راحت‌تر این کار را انجام دهید؟

وزارت بهداشت در سالهای اخیر کلاس‌های آموزشی در این راستا برگزار کرده است که این مسئله باعث رشد اهدای عضو شده است. در شهرستان‌ها نیز فرهنگسازی شده و برای همکاران ما نیز کلاس‌های آموزشی رضایت گیری و اهدای عضو برگزار شده که این امر باعث افزایش کیس‌های اهدایی شده است.

اگر در رسانه‌ها و صدا و سیما یه این موضوع پرداخته شود که در هر دقیقه چند نفر بر اثر نبود عضو فوت می‌کنند و چند نفر همزمان مرگ مغزی ‌می‌شوند اما چون خانواده رضایت نداده، از دنیا می‌روند، به نظرم حتما دیدگاه مردم تغییر خواهد کرد.

حتی از لحاظ اقتصادی نیز نگهداری از بیمارانی که نیاز به اهدای عضو دارند بسیار گران تمام می‌شود. هزینه دارو و دیالیز خیلی بالاست که اهدای عضو می‌تواند کمک کند و به درد و رنج بیماران پایان دهد.

آیا موردی بوده که برای اهدای عضو پولی درخواست شود؟

اگر چنین موردی پیش بیاید، حتما ما ادای عضو را کنسل می‌کنیم. چون کار ما رایگان است. بین کسی که عضو می‌دهد و کسی که عضو می گیرد، پولی رد و بدل نمی‌شود.

آیا شما از سرنوشت بیماران پس از اهدای عضو اطلاع دارید؟

بله! بعد از عمل حالشان را جویا می‌شویم. تا جایی که امکان داشته باشد، مشکلاتشان را حل و رسیگی می‌کنیم.

آیا تاکنون عضوی پس زده شده است که دوباره روند اهدای عضو را برایش از سر بگیرید؟

بله! در مورد چنین بیمارانی تا جایی که بتوانیم آنها را دوباره بستری می‌کنیم و روند را از سر می‌گیریم.

چند درصد این اتفاق می‌افتد؟

در حدود ۱۰ درصد پیش می‌آید.

شما جمله ابتدایی شما برای مواجه با خانواده مرگ مغزی برای اهدای عضو چیست؟

سعی می‌کنیم بات توجه به شرایط آنها را راضی کنیم. به آنها از تجلی روح عزیزشان صحبت می‌کنیم. می‌گوییم که گل آنها در بستری دیگر به زندگی و حیات خود ادامه می‌دهد. نیمی از وجودش در بدنی دیگر زنده است و روحش شاد خواهد شد.

چرا خانواده ها نباید همدیگر را بشناسند؟

چون که به گیرنده عضو استرس وارد می‌شود. گاهی نیز امکان دارد که فرد دریافت کننده، بعد از مدتی فوت کند که باعث می‌شود خانواده اهدا کننده باز هم عزادار شوند.
شما برای کار به شهرستان هم رفته‌اید؟
بله برای انتقال به شهرستان‌ها نیز می‌روم.
مثلا همدان، گرگان، سمنان، زنجان، شاهرود و اردبیل. به اکثر شهرهای ایران رفته‌ام.

رضایت گرفتن برای کودک چگونه است؟

رضایت گیری برای کودک خیلی سخت است. ما خودمان هم بیچه داریم، بارها خودم گریه کرده‌ام.

شکست در کار شما چه معنایی دارد؟

شکست هم جزیی از کار ماست. خانواده‌هایی که خیلی سرسخت هستند و ما به سختی از آنها رضایت می‌گیریم، کار را سخت می‌کنند، گاهی ندادن رضایت ما را با شکست روبه‌رو می‌کند، اما برخی از افرادی که به سختی رضایت داده‌اند، بعد از مدتی از ما بابت آرامشی که از این کارگرفته‌اند، تشکر می‌کردند. این خیلی برای ما لذت بخش است.

از سویی نیز خیلی‌ها رضایت نمی‌دهند، بعد از اینکه مریضشان فوت می‌شود، می‎گویند چرا به ما اصرار نکردید.

پی این کار باعث آرامش خانواده نیز خواهد شد؟
به خیلی! چون وقتی که اعضای متوفی خود را اهدا می‌کنند، خدا به آنها آرامش می‌دهد.

برای مثال، خانومی اعضای مادرش را اهدا کرد. بعد از مدتی به ما مراجعه کرد و گفت که خواب مادرش را دیده و او در خواب به او گفته که حالش خیلی خوب است و فردی برایش دعا می‌کند و خیرات می‌دهد.

آیا پرونده‌ای داشته‌اید که بیمار مرگ مغزی، پدر و مادر نداشته و باید از اقدام اجازه می‌گرفتید؟

بله موردی داشتیم که پدر و مادر نداشتند و اقوام هم به بیمارستان مراجعه نکردند و بیمار فوت و در بهشت زهرا دفن شد.
همچنین موردی بود که هیچ کسی سراغ بیمار مرگ مغزی نیامد و پدر و مادر نیز نداشت، با دستور قاضی کشیک اعضای بیمار اهدا شد.

آیا پرونده‌ای داشته‌اید که خانواده از رضایت ندادن پشیمان شده‌اند؟

بله! یک کودک مرگ مغزی داشتیم که هر چه اصرار کردیم خانواده رضایت نداد، روند رضایتگیری ۲ روز طول کشید که در دقیقه ۹۰ خانواده پشیمان شد اما کودک فوت کرد.

کد خبر 849481 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مرگ مغزی اهدای عضو حوادث ایران

دیگر خبرها

  • پناهیان: هیچ ابزاری جز حجاب نشان‌دهنده جاری بودن محبت در جامعه نیست
  • ببینید | اظهارات تکان دهنده مشاور عالی وزیر کشور درباره تهدید جمعیت
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • ۳ عضو خانواده روستایی در سبزوار از زیر آوار بیرون کشیده شدند
  • جمعیت ایران ۲۰ سال بعد چند نفر می‌شود؟
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • تغییرات تاکتیکی پوچتینو چگونه فصل چلسی را نجات می‌دهد؟
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو