Web Analytics Made Easy - Statcounter

سوالی که مطرح می شود این است که چه اقداماتی برای تشویق به فرزندآوری از سوی دولت و دیگر سازمان ها انجام شده است؟موانعی همچون :رشد منفی ازدواج،بیکاری،امتناع از فرزندآوری بانوان به دلیل عدم امنیت شغلی و …از اصلی ترین دلایل رشد منفی جمعیت می باشند که حتی اقدامات انگشت شماری هم برای آن انجام نشده است!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پیک دانشجو بنا به نگرش اسلام، فرزندآوری فواید فراوانی دارد و داشتن فرزند و باقی گذاشتن نسلی صالح برای هر مسلمانی، یک امر مبارک تلقی می‌شود، همچنین می توان گفت: افزایش فرزند‌آوری در اسلام صرفا ابزاری برای تامین قدرت سیاسی و اقتصادی جامعه و یا منافع مادی و معنوی والدین نیست بلکه ریشه در ارزش و جایگاه آن در مکتب اسلام دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بچه‌دار شدن از شگفت‌ انگیزترین و جذاب‌ترین تجربیات بشری است. پژوهشگران در تحقیقات خود دریافته‌اند خانواده‌هایی که صاحب چند فرزند هستند بیش از خانواده‌های بدون فرزند یا تک فرزند از زندگی لذت می‌برند.

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه بریگهام یانگ آمریکا بر روی ۲۰۰ هزار خانواده از ۸۶ کشور جهان بین سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۵ نشان داد که فرزندان بیشتر در خانواده موجب عوامل زیر خواهد بود:

کاهش فشار خون، تمایل والدین به یادگیری بیشتر، عاقل ماندن والدین، عذر و بهانه‌ی خوبی برای دور کردن مزاحمان، افزایش اعتماد به نفس والدین، امکان پذیری درک زیبایی‌ها ،احساس دوست داشتن و دوست داشته شدن ، عامل نشاط و سلامت روانی والدین، رشد شخصیت، توسعه اقتصادی و برکت در خانواده،حس مفید بودن و ارزش‌مندی ،امید به آینده ،استحکام بنیان خانواده و…

در همین راستا باید دانست که فرزند آوری فقط یک تصمیم کوتاه مدت و زودگذر نیست،بعد از تولد نوزاد مسئولیت و وظایف والدین چندین برابر می شود،تصمیم برای تشکیل خانواده، تعیین زمان پدر،مادر شدن، آمادگی برای بارداری و مراقبت های پیش از تولد نوزاد، مراقبت از فرزند در دوران‌های نوزادی، خردسالی، کودکی، نوجوانی، بلوغ و حتی دوران بزرگسالی فرزند مسائل مطرح در پرورش هستند.تمامی این فاکتور ها در کنار مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی شکل می گیرد و قطعا این دو فاکتور بسیار مهم در فرزند آوری و تعداد فرزند ها تاثیر به سزایی دارد.

در شرایطی که به دلیل کار و مشغله اقتصادی نرخ فرزند آوری کم می شود مسئولان کشورهای مختلف به نحوی در پی ایجاد توازن بین کار و زندگی خانوادگی بر می آیند ، حال آن که شاهدیم کشور های اروپایی در تلاشند تا بهشتی را برای والدین و فرزندان فراهم آورند.

برای مثال در نروژ پس از تولد هر کودک، پدر و مادر دو هفته مرخصی با حقوق دارند. پس از این مدت، آن ها می توانند بین۴۶ هفته مرخصی با حقوق کامل یا ۵۶ هفته مرخصی با ۸۰ درصد پرداختی، که باید میان والدین تقسیم می شود یکی را انتخاب کنند! به منظور اطمینان از اینکه پدران حتماً در امر نگهداری و بزرگ کردن کودکانشان مشارکت خواهند داشت، پدران موظف هستند دست کم ده هفته از این دوران را از محل کار مرخصی بگیرند.

در سوئد اوضاع به شکل دیگری رقم خورده است.به این صورت که فرزند بیشتر در آمد بیشتر؛ حتی مهاجران! کودکان در سوئد از بالاترین درجات امنیت اجتماعی و اقتصادی و حمایت همه جانبه دولت برخوردار هستند.یکی از این تسهیلات اجتماعی که دولت سوئد برای کودکان سوئدی قائل است”بارن بیدراگ” Barnbidrag یا همان “کمک هزینه کودک” است.این کمک هزینه، مبلغ مشخص و بلاعوضی است که دولت سوئد در ازای هر کودکی که در سوئد متولد می شود تا زمانی که کودک به سن ۱۶ سالگی برسد،به والدین کودک پرداخت می کند و هرچه تعداد فرزند در یک خانواده بیشتر باشد، میزان این کمک هزینه بیشتر خواهد بود.

در ایسلند به مادران خدمات رایگانی مانند: تا ده مرتبه ویزیت دکتر، سونوگرافی و هم چنین برخورداری از خدمات پزشکی، ماما و پرستار در منزل پس از زایمان داده می شود، دولت ایسلند، میزان کمک و مزایایی را که به مادران و پدران تعلق می گیرد بر پایه شمار افراد خانواده در نظر می گیرد! به این صورت که فرزند بیشتر، خدمات به صورت پله ای بیشتر و بیشتر خواهد بود!

سه کشور بالا تنها تعدادی از کشور هایی هستند که تک فرزندی یا بی فرزندی را زنگ خطر می دانند و برای آن راهکار ارائه داده اند.چراکه والدینی که خود شدیدا از آسیب های اجتماعی و مشکلات معیشتی رنج می برند و حتی آینده ای روشن برای خودشان نمی توانند ترسیم کنند تک فرزندی را ارج می نهند.

باید دانست تنها با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی شود،مسائل اعتقادی در فرزند آوری بی تاثیر نیست ولی ارائه تسهیلات مناسب ترس و نگرانی از آینده کودکان را در والدین کم کرده و می تواند ضمانت آینده کودکان برای والدین باشد تا با آسودگی خاطر تصمیم برای داشتن فرزند بیشتر و ساختن آینده ای روشن برای تک به تک آن ها را ترسیم کنند.

میانه سنی جمعیت ایران در سال ۱۳۹۵ برابر ۳۰ سال است که در مقایسه با سال ۱۳۹۰معادل سه سال افزایش را نشان می­دهد.جمعیت ایران در حالی رو به پیری است که در مجلس آن هیچ لایحه و قانونی مبنی بر ارائه تسهیلات به والدین تصویب نمی شود!

سوالی که مطرح می شود این است که چه اقداماتی برای تشویق به فرزندآوری از سوی دولت و دیگر سازمان ها انجام شده است؟موانعی همچون :رشد منفی ازدواج،بیکاری،امتناع از فرزندآوری بانوان به دلیل عدم امنیت شغلی و …از اصلی ترین دلایل رشد منفی جمعیت می باشند که حتی اقدامات انگشت شماری هم برای آن انجام نشده است!

جای بسی تاسف است که طبق آخرین آمار میانگین سنی در پیرترین استان کشور، گیلان، برابر با ۵/ ۳۵ سال گزارش شده است و بعد از گیلان، استان‌های مازندران و تهران به ترتیب با میانگین سنی ۳۴ و ۲/ ۳۳ سال، پیرترین استان‌های کشور محسوب می‌شوند! چه تمهیداتی از سوی نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از این فاجعه اندیشیده شده است؟ چه فکر و برنامه ای برای جلوگیری از بحرانی تر شدن این ماجرا وجود دارد؟ یا بهتر است بپرسیم اصلا کسی دلسوز و نگران این مسئله بسیار مهم می باشد یا خیر؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به نقش بی‌بدیل ماماها در مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقا سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، گفت: نقش ماما در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

وی افزود: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقای سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی‌بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان از دیگر اقدامات ماماها در کشور است، تصریح کرد: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی بیان کرد: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری و آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: در سراسر کشور بیش از ۲۰ هزار ماما مشغول به فعالیت هستند و نقش آنها در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است، باید به فرهنگ جوانی جمعیت و خانواده توجه ویژه‌تری شود و در این راستا، ماماها نقش مهم و کلیدی در حوزه جوانی جمعیت دارند.

کد خبر 751701

دیگر خبرها

  • نمایندگان پیروز انتخابات بهبود معیشت مردم را در اولویت قرار بدهند
  • اختصاص ۲۰ پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر
  • گرمای موبایل و لپ‌تاپ باعث ناباروری می‌شود | با این کارها اسپرم مردان آسیب می‌بیند
  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده